Gå direkt till innehåll
Svenska konstnärer i fokus under No Limit: Artscape Edition

Pressmeddelande -

Svenska konstnärer i fokus under No Limit: Artscape Edition

När No Limit: Artscape Edition arrangeras i september kommer festivalen för första gången att helt fokusera på den svenska gatukonstscenen. Under No Limits fjärde upplaga är samtliga deltagande konstnärer svenska förmågor.

Street art-organisationen Artscape, som agerar konstnärliga ledare för årets festival, har sedan 2014 producerat och kurerat över 100 offentliga konstverk i 26 svenska kommuner. Därigenom har Artscape en god inblick i den svenska gatukonstscenen, vilket de nu tagit med sig in i No Limit för att för första gången genomföra en festival helt med fokus på svenska konstnärer.

– No Limit har tidigare år haft ett stort fokus på internationella konstnärer och bjudit in konstformens klarast lysande stjärnor. Även om Artscape också gillar att visa upp konstnärer från jordens alla hörn, så vill vi bryta med traditionen i Borås och fokusera på inhemska förmågor i årets projekt, berättar Tor Hedendahl på Artscape, som tillsammans med Daniel Wakeham agerar konstnärliga ledare för årets festival.

– Sveriges gatukonstscen blomstrar just nu och det finns massa spännande konstnärer som etablerat sig på den allra högsta nivån senaste åren. Vi har valt ut en grupp med många olika stilar och uttryck – det kommer att bli fantastiskt att se deras kreativitet dekorera Norrby! säger Wakeham.

De deltagande konstnärerna presenteras under vecka 33.

No Limit: Artscape Edition äger rum den 17–20 september 2020. No Limit intar i år för första gången en hel stadsdel i Borås, med den centrala stadsdelen Norrby som canvas för årets festival. Biljetter till guidningar finns att köpa redan nu.Kontakt

Borås TME

Maria Lindh Ekman

maria.lindh.ekman@boras.com

076-144 13 09

Artscape

Tor Hedendahl

tor@artscape.se

073-619 73 67

Daniel Wakeham

daniel@artscape.se

073-683 99 22

Ämnen

Taggar

Regioner


Borås TME är ett kommunalt bolag som samägs av Borås Stad och Borås Näringsliv ekonomisk förening i syfte att verka för att Borås framstår och upplevs som en mycket attraktiv stad för invånare och besökare. Bolaget ska offensivt marknadsföra staden, men också arbeta aktivt med att förbättra och utveckla nuvarande verksamhet inom besöksnäring och platsutveckling.

boras.com

facebook.com/borasco

instagram.com/boraspunktcom/

Presskontakt

Helena Alçenius

Helena Alçenius

Presskontakt VD 0705-41 54 44

Relaterat material

Borås TME

Borås TME är ett kommunalt bolag som samägs av Borås Stad och Borås Näringsliv ekonomisk förening i syfte att verka för att Borås framstår och upplevs som en mycket attraktiv stad för invånare och besökare. Bolaget ska offensivt marknadsföra staden, men också arbeta aktivt med att förbättra och utveckla nuvarande verksamhet inom besöksnäring och platsutveckling.

Borås TME
Österlånggatan 17
503 31 Borås