Gå direkt till innehåll
Från vänster: Hans Strid, överläkare och gastroenterolog på SÄS, Laila Mikaelsson, överläkare och ordförande lokala organisationskommittén SÄS samt sköterska Carola Eriksson.
Från vänster: Hans Strid, överläkare och gastroenterolog på SÄS, Laila Mikaelsson, överläkare och ordförande lokala organisationskommittén SÄS samt sköterska Carola Eriksson.

Pressmeddelande -

Stor kongress till Borås när Gastrodagarna sänder digitalt

Svensk Gastroenterologisk förening förlägger den stora mag-och tarmkongressen Gastrodagarna till Borås 4-6 maj. Mötet hålls årligen på olika orter runt om i Sverige och är ett tillfälle för fortbildning inom gastroenterologi och hepatologi, presentation av svensk gastroenterologisk forskning, information från läkemedelsindustrin samt möjlighet att träffa kollegor från hela landet.

– Det är en stor ära för oss på SÄS som arbetar med mag- tarm- och leversjukdomar att få arrangera de populära Gastrodagarna. Redan 2019 var det tänkt att den skulle arrangeras i Borås men då var kongresshuset inte klart och 2020 var pandemin ett faktum. Det är därför extra roligt att vi nu äntligen får hälsa deltagarna välkomna till Borås och den första digitala kongressen i SGF:s historia, säger Laila Mikaelsson, ordförande i den lokala organisationskommittén och överläkare på Medicinkliniken på SÄS.

Mötet lockar många deltagare även i det nya digitala formatet, både sjuksköterskor, läkare och endoskopipersonal och det finns även i detta koncept en utställning från läkemedelsindustrin. Endast ett fåtal av de ca 600 anmälda från hela landet kommer vara på plats i Borås Kongress. Resterande deltagare kommer att delta via länk. Formatet bjuder på andra utmaningar än ett fysiskt möte vilket både SGF, den lokala organisationskommittén och kongressorganisatören All About Meetings erfarit.

– Vi är väldigt glada och tacksamma för att på detta smittsäkrade sätt kunna mötas och fortsätta med vårt viktiga arbete för våra patienters skull, säger Mattias Block, ordförande i SGF.

– Gastrodagarna har fått vänta länge och att organisationen ställer om till ett digitalt möte som sänds härifrån gör oss riktigt stolta, säger Anna Lilja, projektledare på Borås Convention Bureau. Vi har en bra anläggning och förutsättningar för att deltagarna ska få en unik upplevelse och möjlighet till ny kunskap. Delegaterna kommer att bjudas på en film om Borås för att på så sätt få en liten glimt av staden de annars skulle besökt.

Svensk Gastroenterologisk Förening (SGF) är den fackliga och vetenskapliga sammanslutningen för Sveriges gastroenterologer (läkare specialiserade på mag-tarmsjukdomar) med medicinsk såväl som kirurgisk inriktning. SGF arbetar främst med att stödja vetenskap, utbildning och kvalitet inom områdena gastroenterologi (mag-tarmsjukdomar), hepatologi (lever- och gallvägssjukdomarsjukdomar), sjukdomar i bukspottkörteln och endoskopiska undersökningar i mag-tarmkanalen. 

Kontaktpersoner:

Laila Mikaelsson
Ordförande lokala organisationskommittén SÄS, Överläkare
0769 40 27 11
laila.mikaelsson@vgregion.se

Mattias Block
Ordförande SGF
SU/Östra, Överläkare
0700 81 67 56
mattias.block@vgregion.se

Relaterade länkar

Ämnen

Taggar

Regioner


Borås TME är ett kommunalt bolag som samägs av Borås Stad och Borås Näringsliv ekonomisk förening i syfte att verka för att Borås framstår och upplevs som en mycket attraktiv stad för invånare och besökare. Bolaget ska offensivt marknadsföra staden, men också arbeta aktivt med att förbättra och utveckla nuvarande verksamhet inom besöksnäring och platsutveckling.

boras.com

facebook.com/borascom/

instagram.com/boraspunktcom/

Presskontakt

Anna Lilja

Anna Lilja

Projektledare Borås Convention Bureau 0734-32 75 06

Borås TME

Borås TME är ett kommunalt bolag som samägs av Borås Stad och Borås Näringsliv ekonomisk förening i syfte att verka för att Borås framstår och upplevs som en mycket attraktiv stad för invånare och besökare. Bolaget ska offensivt marknadsföra staden, men också arbeta aktivt med att förbättra och utveckla nuvarande verksamhet inom besöksnäring och platsutveckling.

Borås TME
Österlånggatan 17
503 31 Borås