Gå direkt till innehåll
No Limit erbjuder guidningar på arabiska, engelska, persiska, somaliska och svenska.
No Limit erbjuder guidningar på arabiska, engelska, persiska, somaliska och svenska.

Pressmeddelande -

Festival med guidningar på fem språk

Street art-festivalen No Limit ska vara tillgängligt för så många som möjligt. Därför erbjuds guidningar på arabiska, engelska, persiska, somaliska och svenska.

Under årets upplaga av No Limit: Artscape Edition Borås 2020 kommer besökarna att kunna boka guidningar på fem språk.

– Vi vill att alla ska kunna ta del av No Limit: Artscape Edition Borås 2020, säger Maria Lindh Ekman, projektledare för årets festival.

Utbildade guidar kommer visa besökarna årets verk och berätta mer om respektive konstnär under en promenad som tar ungefär 1 timme och 45 minuter och är 2,5 till 3 kilometer lång.

Små grupper guidas på Norrby

– Alla guidade turer genomförs i grupper om max 20 personer och slingan är barnvagnsvänlig, berättar Lindh Ekman.

I år arrangeras festivalen tillsammans med organisationen Artscape och samtliga verk kommer att målas på stadsdelen Norrby i Borås.

Dessutom kommer det att finnas infopoints på området där besökarna kan få kartor och mer information.

– Det går såklart också att ladda ner en karta till mobilen, fortsätter Lindh Ekman.

För de som inte har möjlighet att ta sig till Borås kan istället följa festivalen digitalt.

– Vi kommer att publicera en hel del material i våra sociala kanaler under festivalen och alla färdiga verk kommer att finnas tillgängliga på vår hemsida, avslutar Lindh Ekman.

Presskontakt

Maria Lindh Ekman, Borås TME, + 46 76-144 13 09

Tor Hedendahl, Artscape, +46 736-19 73 67

Daniel Wakeham, Artscape, +46 736-83 99 22

Fakta No Limit

No Limit är en gatukonstfestival som bjuder in konstnärer från hela världen att delta i att förvandla det offentliga rummet till ett utomhusgalleri. Borås öppnar nu upp sina väggar till gatukonstfestivalen för fjärde året, den 17-20 september 2020. Med nya väggar och nya konstformer som sprids över Borås, så kommer No Limit Artscape Edition komplettera och utöka utomhusgalleriet från tidigare festivaler 2014, 2015 och 2017.

No Limit arrangeras av Borås TME i samarbete med Kulturförvaltningen och Borås Stad. Festivalen innehåller alla typer av gatukonst, från muralmålningar till skulpturer och installationer.

Fakta Artscape

Artscape är en geografiskt obunden ideell organisation som strävar efter att inspirera och göra konst tillgänglig för alla. Sedan 2014 har Artscape genomfört flera storskaliga projekt på olika platser i Sverige som var och en tänjt gränserna för gatukonst i det offentliga rummet.

Tillsammans med konstnärer från hela världen har de kuraterat och skapat över 120 offentliga konstverk i 26 svenska kommuner, bland annat i Göteborg, Malmö och Karlstad. I varje projekt bjuds också allmänheten in till ett medskapande konstverk där vem som helst kan sätta sitt avtryck på sin omgivning.

Ämnen

Regioner


Borås TME är ett kommunalt bolag som samägs av Borås Stad och Borås Näringsliv ekonomisk förening i syfte att verka för att Borås framstår och upplevs som en mycket attraktiv stad för invånare och besökare. Bolaget ska offensivt marknadsföra staden, men också arbeta aktivt med att förbättra och utveckla nuvarande verksamhet inom besöksnäring och platsutveckling.

boras.com

facebook.com/borasco

instagram.com/boraspunktcom/

Presskontakt

Helena Alçenius

Helena Alçenius

Presskontakt VD 0705-41 54 44

Relaterat material

Borås TME

Borås TME är ett kommunalt bolag som samägs av Borås Stad och Borås Näringsliv ekonomisk förening i syfte att verka för att Borås framstår och upplevs som en mycket attraktiv stad för invånare och besökare. Bolaget ska offensivt marknadsföra staden, men också arbeta aktivt med att förbättra och utveckla nuvarande verksamhet inom besöksnäring och platsutveckling.

Borås TME
Österlånggatan 17
503 31 Borås